Història del CEU

A principis de la dècada de 1950, la creació del Club Deportivo Universitario, actualment Club Esportiu Universitari, va ser dirigidada per la Universitat de Barcelona, per tal d’organitzar i unificar tots els equips esportius universitaris de la UB. La secció de rugbi va començar a competir l'any 1959, i ja en aquella primera temporada va aconseguir el Campionat de Catalunya de 2a Divisió, fet que clasifica a l'equip per a disputar el Campionat d’Espanya de 2a Divisió, competició que també guanyaria al imposar-se al CADU de Sevilla a la final disputada a Madrid.

En les següents temporades va competir sempre a 1a Divisió Catalana i a mitjans dels 60, a les temporades 64/65 i 65/66, va aconseguir dos títols consecutius de Campió de Catalunya i dos subcampionats consecutius del Campionat d'Espanya després de perdre les finals contra el FC Barcelona i Canoe de Madrid. Un any més tard arribaria el títol més important de la història del club, quan a Lisboa va aconseguir proclamar-se campió de la Copa Ibèrica, després d'eliminar el CD Universitari de Lisboa a les semifinals i guanyar al FC Barcelona a la final.

El 1969 el club aconsegueix classificar-se per a la reorganitzada Divisió d'Honor espanyola, i durant 4 temporades competirà a la màxima competició nacional, sent un 6è lloc la seva millor classificació. Després de perdre la categoria, durant moltes temporades es va competir a la segona categoria nacional, i a mitjans dels 80 es baixa a Primera Divisió catalana.

En aquesta època,  mitjans dels 80, apareix per primera vegada un equip femení, sent un dels primers clubs d'Espanya a aconseguir-ho, un equip que s'ha mantingut sempre competint a la màxima categoria del rugbi català.

El club passa per una etapa d'estancament que el porta, a finals dels 90, a veure perillar el seu futur. Davant d'aquesta situació s'opta per una fusió amb el Club Rugby Bonanova, i es crea un nou club, Club Rugby Universitat de Barcelona. Aquesta denominació durarà 5 anys, i es recuperarà ràpidament el nom del Club Esportiu Universitari.

Des dels inicis del nou mil·lenni, el club aconsegueix estabilitzar-se, dotant-se d'una bona estructura, aconseguint títols i ascensos. En els darrers anys s'han aconseguit diversos subcampionats de Copa Catalana, tant en categoria femenina com en masculina, diversos títols de campió de lliga catalana en categoria masculina i ascensos, a Primera Divisió Nacional i a División de Honor B.

També s'ha creat una escola de rugbi sòlida i solvent que aconsegueix nodrir els equips sèniors de jugadors i jugadores, competint en totes les categories formatives possibles i participant a diferents Campionats d'Espanya.

El nostre club està recolzat per

Uneix-te a nosaltres i fes part del nostre èxit. Amb el vostre suport, podem assolir grans fites al camp i més enllà. Contacta'ns avui mateix per convertir-te en un patrocinador del nostre estimat equip de rugbi. Junts, som més forts.

CEU Rugby Barcelona is designed & developed by mononelo @ Barcelona 2024